Zinfandel-duszone żeberka wołowe z puree Rozmarynowo-Pasternakowym

Zinfandel-duszone żeberka wołowe z puree Rozmarynowo-Pasternakowym
Zinfandel-duszone żeberka wołowe z puree Rozmarynowo-Pasternakowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 988 kalorii, 31g białka, oraz 74g tłuszczu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka kostek pasternak, masło, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zinfandel Duszone Żeberka Wołowe, Zinfandel-duszone żeberka wołowe, oraz Zinfandel-Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. rozpuść 1 łyżkę masła w dużym dużym piekarniku-proofpot na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Żeberka posypać grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Dodaj do potin pojedynczej warstwy i smażyć, aż brązowy ze wszystkich stron, o 10 protokół.
4
Transfer ribsto duża miska.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dodać 1 łyżkę masła topot.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Dodaj cebulę; smażyć na brązowo, ok. 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodaj pasternak; sauté untilpoczątek do koloru, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
8
Wymieszać ingarlic, następnie rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
9
Dodaj wino i bulion; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
10
Żeberka powrotne i wszelkie zgromadzone soki do garnka, układając w jednej warstwie. Doprowadzić tosimmer; przykryć i umieścić w piekarniku. Dusić aż do bardzo delikatnego, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
11
Używając szczypiec, przenieś żebra do czystej miski.Łyżka tłuszczu z soków z patelni. Gotuj soki dopoczątek zgęstnieć, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PatelniaPatelnia
12
Wymieszać 1 łyżkę masła i mąki w drobnymsłowku na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
13
Ubić do soków inpot; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje na tyle, aby pokryćspoon, o 5 minut dłużej. Doprawić sosem grubą solą i pieprzem. Powrót żeberka topot; łyżka sos nad. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Chill uncovercold, then cover and keep child. Przed podaniem rozprowadzić na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Gotować ziemniaki i pasternakw dużym garnku wrzącej osolonej wody aż do końca, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
W międzyczasie przynieś mleko, masło, androsemary, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić mieszaninę ziemniaków i wrócić do garnka.Krótko wymieszać na średnim ogniu, aby odparowaćdoskromienie wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać mieszaninę mleka i mashwell. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MlekoMleko
5
Przenieść krótkie żeberka i sos do largeshallow miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Podawać krótkie żeberka z umytymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
ZiemniakZiemniak

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn