Zimowe Risotto Z Grzybami
Need a danie główne bezglutenowe? Zimowe Risotto z grzybami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 355 kalorii, 13g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Udaj się do sklepu i odbierz masło, seler, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto alla Zucca (risotto do squasha zimowego), Risotto Z Dynią Zimową, oraz Zimowe risotto do squasha z Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w dużym rondlu na średnim ogniu. W międzyczasie usuń łodygi z grzybów.
Dodaj gałązki tymianku, łodygi grzybów i połowę pietruszki do bulionu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu; delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gotowy do użycia.
Usuń liście z pozostałej pietruszki i grubo posiekaj. Odrzuć łodygi pietruszki.
Smażone wątróbki w gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu 5 minut lub do ugotowania.
Usunąć wątróbki i drobno posiekać.
Dodaj 4 Łyżki. masło i czapki grzybowe do holenderskiego pieca, i smażyć 10 minut lub do głębokiego złotego koloru.
Wyjąć z holenderskiego piekarnika za pomocą łyżki szczelinowej.
Dodaj cebulę, i smażyć 10 minut lub do miękkości.
Dodaj seler i smażyć 5 minut lub aż zmiękną.
Dodać ryż i gotować, stale mieszając, 1 minutę lub aż pachnące. Wymieszać w winie i gotować, często mieszając, 3 minuty.
Dodaj 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu (odrzucając łodygi grzybów i gałązki ziół) i gotuj, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną bulionu, 1 szklanka na raz, aż ciecz zostanie wchłonięta. (Całkowity czas gotowania wynosi od 30 do 35 minut.)
Mieszamy wątróbki, grzybki, ser, posiekany tymianek, posiekaną natkę pietruszki, pozostałe 2 łyżki. masło, sól i pieprz do smaku.