Zimowa zupa z soczewicy (Egipska-Shorbaat Aads)
To zimowa zupa z soczewicy (Egipska-Shorbaat Aads) może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 111 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz kurkumę, sól, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zimowa Zupa Z Soczewicy, Zimowa Cieplejsza Zupa Z Czerwonej Soczewicy, oraz Wegetariańska Zimowa Zupa Z Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Umieścić 1 ½ szklanki soczewicy pomarańczowej w garnku.
Dodaj około 4 szklanki wody, doprowadzić do wrzenia i odtłuścić "białą pianę", jak widzisz. Przykryj i włącz ciepło do niskiego poziomu. Wyłącz, gdy soczewica jest miękka, jeśli nadal jest woda, nie martw się o to, lepiej w ten sposób.2 w dużym garnku, dodać kilka pats masła i oleju.3
Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, czerwona papryka i czosnek, smażyć na miękko i trochę brązowy, nie za dużo.4
Dodaj rozdrobnioną marchewkę i mieszaj przez 5 minut.5
Dodaj dwie łyżki pasty pomidorowej, mieszaj, aż wszystko będzie pokryte. Nie martw się.6 soczewica ostygła, dodać do blendera, dodać w podsmażonej mieszance czosnku cebuli na wierzchu.7
Dodać trochę wody, jak 1 szklanka i puree.8
Dodaj puree zupa z powrotem do tego samego garnka, gdzie smażone cebulę.9
Dodać sól, pieprz do smaku.10
Dodaj kostkę bulionu z kurczaka.11
Dodać szczyptę kurkumy, 2 łyżki kminku i szczyptę papryki.12 doprowadzić do wrzenia, a następnie włączyć do naprawdę niskie i gotować na wolnym ogniu 30-45 minut.13 jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj wodę lub wywar z kurczaka.14 ostatnim krokiem jest wymieszanie jednej łyżki ciężkiej śmietany przed podaniem.15 DO DEKORACJI:.16 Rip dwa białe pitas na kawałki wielkości ugryzienia.17
Rozgrzać olej w woku, usmażyć kawałki pita i odcedzić.18
Posypać solą i kminkiem.19 łyżka zupa w do serwowania potraw, można mżawka dotyk, bardzo, bardzo mało śmietany i pat świeżego masła i kilka plastrów smażonej czerwonej papryki, jeśli używasz do prezentacji, a następnie dodać chipsy pita do ciepłej zupy na górze.20 zorganizować dodatkowe chipsy pita wokół każdej miski zupy na talerzu do prezentacji. Smacznego!21 * * * możesz zrobić to w ten sam sposób, dodając mięso. Weź cienki pokrojony stek z kością, brązowy na maśle do ugotowania. Od-bone stek. Mięso pokroić na drobne kawałki, dodać do zupy po puree i włożyć do garnka.
Dodać kość do zupy gotować w smaku i usunąć kość przed podaniem. Jeśli korzystasz z tej metody, możesz gotować zupę nieco dłużej, aby uzyskać mięsisty smak, zamiast 30-45 minut, umieścić na naprawdę niskim przez jedną godzinę, 30 minut. ***.