Jeśli 1,25 zł za porcję spada w budżecie, zimny suflet malinowy może być doskonałym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz białka jaj, żelatynę, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Zimny Suflet Cytrynowy, Zimny Suflet Z Podwójnymi Jagodami, oraz Kenwood Winnice Zimny Suflet Cytrynowy.
Instrukcje
1
Zrób podwójny gruby pasek papieru woskowego wystarczająco duży, aby przykleić na zewnątrz sześć ramekinów o wadze 6 uncji (175 g) i wystarczająco szeroki, aby stać 2 cale (5 cm) nad obręczą. Lekko posmaruj odsłonięte wnętrze papieru woskowego olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Umieść wodę różaną w małej misce, posypać żelatyną i odstawić na około 2 minuty, lub do gąbczastej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Różana
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
3
Umieść miskę w większej misce z wrzącą wodą i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
Wyjąć z wody i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
5
Zarezerwuj 12 malin. Pozostałe maliny przecedzić w robocie kuchennym. Przetrzyj przez bardzo drobne sito nad miską, aby wyrzucić nasiona. Wymieszać cukier cukierniczy i sok z cytryny, następnie stopniowo mieszać żelatynę. Przechowywać w lodówce, aż dopiero zaczyna się ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Maliny
żelatyna
Nasiona
Cukier
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Sito
Skręcić Liny Lukrecjowe
6
Śmietanę ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Składamy śmietanę do mieszanki malin. W innej misce ubijamy białka do uzyskania sztywnych szczytów i delikatnie składamy do mieszanki malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Maliny
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Wlać do ramekinów. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, aż zestaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Ostrożnie odkleić papier woskowy z okolic ramekinów. Udekoruj każdy suflet malinami i kilkoma liśćmi mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięta
Maliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Zmienność
10
Suflet Jeżynowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Jeżyny
11
Użyj świeżych jeżyn zamiast malin, zwracając szczególną uwagę na usunięcie wszystkich nasion z czystego przed dodaniem do bitej śmietany.
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau La Grange Clinet Bordeaux Superiore. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.