Ziemniaki z pikantnym sosem serowym
Ziemniaki z pikantnym sosem serowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 218 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka twarogu, soku z cytryny, jajka ugotowane na twardo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wolno Pieczone słodkie ziemniaki z pikantnym czosnkiem ciecierzyca i sosem z sera pleśniowego, Chrupiące ziemniaki z pikantnym sosem pomidorowym, oraz Dum Aloo (smażone ziemniaki w pikantnym sosie ).
Instrukcje
Cebulę i sok połączyć w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić i marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Usuń cebulę z worka, zastrzegając marynatę.
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub do przetargu; drenaż. Super. Ziemniaki obieramy i kroimy na pół.
Umieścić zarezerwowaną marynatę, sery, ostry sos i mleko w blenderze; proces do gładkiej.
Ułóż 2 liście sałaty na każdym z 6 talerzy sałatkowych. Top każdej porcji z 2/3 szklanki cebuli, 3/4 szklanki ziemniaków, 2 łyżki sosu serowego, i 2 kliny jaj.