Ziemniaki Wielkanocne
Wielkanocne ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 169 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, ocet ryżowy, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do Wielkanoc. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wielkanocne quiche na wielkanocne śniadanie / Simone 's KitchenSimone' s Kitchen, Wielkanocne herbatniki, jak zrobić bez jajek Wielkanocne herbatniki, oraz Szynka Wielkanocna.
Instrukcje
Szoruj ziemniaki i osuszaj. Włóż metalowy szaszłyk do 1 końca każdego ziemniaka.
Wlać każdy barwnik spożywczy do osobnej małej miseczki. Użyj barwników full-strength dla intensywnego koloru lub rozcieńczyć kilkoma kroplami wody dla jaśniejszych odcieni.
Trzymaj każdego ziemniaka za szpikulec i maluj farbą spożywczą na skórze ziemniaka w dowolnych wzorach, używając małych pędzli akwarelowych.
Połóż ziemniaki na stojakach do wyschnięcia, około 10 minut.
Usuń szaszłyki. Rub skórkę ziemniaka z olejem i ustawić w 10-na 15-calowej patelni.
Piec w piekarniku 375, aż ziemniaki będą miękkie po naciśnięciu, 40 do 50 minut. Włożyć do kosza i podawać na gorąco, rozłupać i doprawić octem, masłem lub kwaśną śmietaną oraz solą i pieprzem do smaku.