Ziemniaki w plasterkach z boczkiem i pietruszką
Pokrojone ziemniaki z boczkiem i pietruszką mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje $1.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 347 kalorii, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ziemniaki Yukon gold, pietruszkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 54%. Podobne przepisy to Chrupiące ziemniaki z boczkiem, czosnkiem i pietruszką, Chrupiące ziemniaki z boczkiem, czosnkiem i pietruszką, oraz Ziemniaki pieczone z boczkiem, serem i pietruszką.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z wystarczającą ilością wody, aby pokryć je o kilka cali. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, dodać 1 łyżkę soli i zmniejszyć do delikatnego wrzenia. Gotować, aż ziemniaki będą po prostu miękkie po przekłuciu nożem. Nie przegotować.
Odcedzić, ostudzić i przelać do miski.
Podczas gotowania ziemniaków, połączyć ocet, cukier i pozostałą sól w małym rondlu i umieścić na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Skropić ziemniaki i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Saute boczek w dużej patelni umieszczone na średnim ogniu, często mieszając, aż rumiane i chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Odcedzić nadmiar tłuszczu z patelni, pozostawiając cienką warstwę tłuszczu boczku na patelni.
Podsmażyć cebulę na patelni z zarezerwowanym smarem boczku, aż półprzezroczyste, ale nie rumiane.
Wlać bulion wołowy i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o połowę; o 20 protokół.
Wylać mieszankę bulionu na ziemniaki, posypać boczkiem i posiekaną natką pietruszki. Delikatnie wymieszać i podawać natychmiast.