Ziemniaki puree czosnkowe babci
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ziemniaków puree czosnkowego babci. Ten przepis służy 12 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, soli i pieprzu, bitej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Spróbuj Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes, oraz Puree Czosnkowe Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki.
Umieść ziemniaki na patelni o pojemności 5 do 6 litrów i dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Tymczasem, w 1-do 1 1/2-Quart patelni na małym ogniu, połączyć czosnek, śmietana, i masło. Przykryć i mieszać od czasu do czasu, aż czosnek będzie miękki po przekłuciu, o 10 protokół.
W blenderze lub robocie kuchennym, czysta mieszanka czosnku.
Odcedzić ziemniaki, wrócić do patelni i dodać czosnek czysty. Mash z masher ziemniaków lub miksera, aż będzie gładka.
Dodać sól i pieprz do smaku.