Ziemniaki pieczone z musztardą i kolendrą
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawki? Musztarda i kolendra pieczone ziemniaki może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ziemniaków russet, gruba sól koszerna, nasiona gorczycy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ziemniaki Pieczone Z Musztardą, Pieczone Ziemniaki Musztardowe, oraz Ziemniaki Pieczone Z Musztardą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś ocet i nasiona gorczycy, aby zagotować w małym rondlu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż do wyschnięcia, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Przenieść do dużej miski.
Dodać musztardę Dijon i kolendrę. Doprawić grubą solą i pieprzem.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu; dodaj wodę do pokrycia o 1 cal; posypać grubą solą. Gotować 3 minuty.
Odcedzić; powrócić do patelni. Gotować na średnim ogniu do wyschnięcia, od czasu do czasu wstrząsając patelnią, 3 protokół.
Tymczasem mżawka 6 łyżek oleju na dużej blasze do pieczenia.
Umieść arkusz w piekarniku 10 minut do ogrzania.
Dodać ziemniaki do mieszanki musztardy; wrzucić.
Rozłóż ziemniaki na gorącej blasze do pieczenia (olej może się rozpryskać).
Posypać grubą solą i pieprzem. Pieczeń 15 minut. Turn ziemniaki; pieczone, aż rumiane i miękkie, o 15 minut dłużej. Doprawić grubą solą i pieprzem i podawać na gorąco.