Ziemniaki Pieczone Z Musztardą
Ziemniaki pieczone z musztardą to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, ziarna musztardy dijon, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ziemniaki pieczone z musztardą, Ziemniaki Pieczone Z Musztardą, oraz Pieczone Ziemniaki Musztardowe.
Instrukcje
Pozycja 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzać do 218°. Spray 2 duże obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Musztardę, oliwę z oliwek, masło, sok z cytryny, czosnek, oregano, skórkę cytryny i sól wymieszać w dużej misce.
Dodać ziemniaki; obficie posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wrzucić do płaszcza. Podziel ziemniaki między przygotowane blachy do pieczenia, pozostawiając nadmiar mieszanki musztardy w misce.
Ziemniaki rozprowadzić w jednej warstwie. Pieczone ziemniaki 20 minut. Odwróć blachy do pieczenia i pieczenia, aż ziemniaki będą chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, obracając od czasu do czasu, o 25 minut dłużej. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić na blasze do pieczenia w temperaturze pokojowej. Podgrzewać ziemniaki w piekarniku 218° 10 minut.
Przenieść ziemniaki do miski.