Ziemniaki pieczone w czosnku i koper włoski

Ziemniaki pieczone w czosnku i koper włoski
Ziemniaki pieczone w czosnku i koper włoski to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 165 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, papryka, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowa pieczona zupa z kopru włoskiego i marchwi z olejem z czarnego czosnku, Ziemniaki Pieczone Z Koprem Włoskim I Cebulą, oraz Pieczony Koper Włoski Z Oliwkami I Czosnkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przycinaj twarde zewnętrzne liście kopru włoskiego; w razie potrzeby zachowaj liście kopru włoskiego do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
3
Usunąć i wyrzucić łodygi.
4
Cebulki kopru włoskiego przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
5
Przetnij połówki żarówki na pół wzdłuż.
6
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie w galaretce lub dużej patelni do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania; skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
ZiemniakZiemniak
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Usuń białą papierową skórę z głowy czosnku. Goździki oddzielić i obrać. Drobno posiekać 1 ząbek czosnku; posypać ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ZiemniakZiemniak
GoździkiGoździki
8
Dodaj obrane ząbki czosnku, paski pieprzu, nasiona kopru włoskiego, kolendrę, paprykę, sól i czarny pieprz do ziemniaków; wrzucić dobrze do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PieprzPieprz
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
PaprykaPapryka
SólSól
9
Bulion rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Zdjąć z ognia; wymieszać z szafranem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
11
Odstawić na 10 minut. Wymieszać z octem; mieszanka bulionu mżawka na mieszaninie ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
ZiemniakZiemniak
BulionBulion
12
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Wyjąć z piekarnika i ułożyć kliny kopru włoskiego na mieszaninie ziemniaków. Wróć do piekarnika; gotuj dodatkowe 50 minut lub aż mieszanina bulionu prawie odparuje i ziemniaki zaczną brązowieć, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Koper WłoskiKoper Włoski
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
W razie potrzeby udekoruj zarezerwowanymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn