Ziemniaki Księżnej
Kartofle księżnej to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałkę muszkatołową, dużo pieprzu, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ziemniaki Księżnej, Ziemniaki Księżnej, oraz Ziemniaki Księżnej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Ułożyć gotowane ziemniaki na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 10-15 minut lub do lekko wysuszonego na powierzchni.
Wyjąć ziemniaki z pieca i przetwarzać ziemniaki przez ricer lub młyn spożywczy. Pozostawić do ostygnięcia w misce na około 5 minut.
Dodać żółtka, masło, kilka obfite szczypty soli, obfite szczypta pieprzu, szczypta gałki muszkatołowej i 3/4 szklanki śmietany. Wymieszać gumową szpatułką, aby połączyć. Smak i upewnij się, że ziemniaki zostały odpowiednio solone.
Przełóż do dużej torebki z ciastem i przeduś przez dużą końcówkę gwiazdy w ruchu kołowym / spiralnym w górę. Umyć jajko, mieszając 1 jajko z 1/2 szklanki ciężkiej śmietany. Lekko posmarować ziemniaki umyć jajkiem. (Jest to trochę łatwiejsze, jeśli schłodzisz piped ziemniaki przez pół godziny lub tak.)
Piec w 375 aż złoty kolor na brzegach.
Podawać na ładnym talerzu! Zrób ziemniaki z wyprzedzeniem i przechowuj w lodówce, a następnie upiecz je w ostatniej chwili!