Ziemniaki, karmelizowana cebula i Pizza Feta
Ziemniaków, karmelizowanej cebuli i pizzy Feta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Podobne przepisy to Pizza z ziemniaków, boczku i karmelizowanej cebuli, Słodkie ziemniaki, kiełbasa i karmelizowana Pizza cebulowa, oraz Złoty ziemniak i karmelizowana cebula płaski chleb Pizza.
Instrukcje
Połączyć pomidory i wodę; odstawić, przykryte, 30 minut.
Pomidory odcedzić; grubo posiekać.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 protokół. Gotować 15 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Rozwiń ciasto chlebowe i spłaszczyć w 13-calowym okręgu na lekko mąki powierzchni.
Ciasto wyłożyć na 12-calowej patelni do pizzy posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź. Ciasto przebić widelcem.
Piec w temperaturze 425 przez 10 minut i odstawić.
Połączyć ziemniaki i 5 kolejnych składników (ziemniaki przez sól) w misce. Zalać galaretkowatą patelnię sprayem do gotowania; ułóż ziemniaki w jednej warstwie w przygotowanej patelni.
Piec w 425 przez 20 minut lub do ziemniaków są lekko rumiane, mieszając raz.
Rozłóż pomidor czysty na skórce. Top z ziemniakami, karmelizowaną cebulą i suszonymi pomidorami; posypać serem.
Piec w 425 przez 15 minut lub aż skorupa jest rumiane.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.