Zielony Chile Gulasz Z Kurczaka

Zielony Chile Gulasz Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z kurczaka w zielonym Chile. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 281 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 120 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz paprykę chile, pomidory w puszkach, paprykę habanero i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest super. Podobne przepisy to Zielony gulasz Chile z kurczakiem, Zielone Chile-Gulasz Z Kurczaka, oraz Gulasz Z Zielonego Chile.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w dużym garnku na średnim ogniu i dodaj wodę do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać kminek, tymianek, majeranek i bazylia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny (lub gotować pod ciśnieniem przez 45 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Wyjąć kurczaka z garnka i pozostawić do ostygnięcia. Odrzuć kości i skórę i posiekaj mięso z kurczaka na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Powrót kurczaka do garnka i dodać zieloną paprykę chile, papryki habanero chile, cebulę, czosnek, marchew, seler, pomidory i ziemniaki. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż ziemniaki i marchew będą miękkie (lub gotować pod ciśnieniem przez 10 minut). W osobnej małej misce wymieszaj mąkę z wodą i dodaj do zupy, dobrze mieszając, aby mąka nie zbrylała się. Podnieść ciepło, doprowadzić do wrzenia i usunąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Habanero ChiliHabanero Chili
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn