Zielony Chile Gulasz Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z kurczaka w zielonym Chile. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 281 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 120 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz paprykę chile, pomidory w puszkach, paprykę habanero i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest super. Podobne przepisy to Zielony gulasz Chile z kurczakiem, Zielone Chile-Gulasz Z Kurczaka, oraz Gulasz Z Zielonego Chile.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużym garnku na średnim ogniu i dodaj wodę do przykrycia.
Dodać kminek, tymianek, majeranek i bazylia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny (lub gotować pod ciśnieniem przez 45 minut).
Wyjąć kurczaka z garnka i pozostawić do ostygnięcia. Odrzuć kości i skórę i posiekaj mięso z kurczaka na kawałki wielkości kęsa.
Powrót kurczaka do garnka i dodać zieloną paprykę chile, papryki habanero chile, cebulę, czosnek, marchew, seler, pomidory i ziemniaki. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż ziemniaki i marchew będą miękkie (lub gotować pod ciśnieniem przez 10 minut). W osobnej małej misce wymieszaj mąkę z wodą i dodaj do zupy, dobrze mieszając, aby mąka nie zbrylała się. Podnieść ciepło, doprowadzić do wrzenia i usunąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podania.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada