Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojego pudełka z przepisami, Green Pork Chili może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,37 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 386 kalorii. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego pieprzu cayenne, soli koszernej, wody i kolendry. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują zielone chili wieprzowe, zielone chili wieprzowe i zielone chili z wieprzowiną.
Instrukcje
1
W 4-litrowym garnku podgrzej 1/4 szklanki oleju rzepakowego na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj jalapeno i smaż przez 1 minutę. Dodaj mieloną wieprzowinę i smaż, aż będzie równomiernie brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Mielona
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3
Wyjmij wieprzowinę i papryczki jalapenos z garnka do miski i odłóż na bok. W tym samym garnku, w którym smażono mięso, dodaj pozostałą 1/4 szklanki oleju rzepakowego, masło i cebulę. Smaż przez 2 minuty lub do momentu, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj sól, kminek, paprykę, cayenne i czarny pieprz i smaż, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej Wody
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Wymieszać z czosnkiem i smażyć przez 1 minutę. Zmniejsz ogień do niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®
5
Posypać mąką cebulę i czosnek i smażyć, mieszając, przez 3 minuty. Powoli wlewaj sos enchilada do mieszanki cebuli, cały czas mieszając, aby zapobiec tworzeniu się grudek.
Wymieszaj zieloną salsę i wodę. Ugotowaną wieprzowinę i papryczki jalapeno włóż z powrotem do garnka. Zwiększ ogień do średniego i powoli doprowadzaj chili do wrzenia. Gdy chili się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minut. Przed podaniem zdejmij z ognia i dodaj posiekaną kolendrę i sok z limonki. Konsystencja powinna być na tyle gęsta, aby pokryć grzbiet łyżki, jeśli nie, gotować na wolnym ogniu dłużej lub zagęścić odrobiną zawiesiny skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana Wieprzowina
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór do chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Możesz spróbować Weinerta Cavas de Weinert. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.