Zielone Risotto z fasolą Fava
Zielone Risotto z fasolą Fava to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, masło, niełuskaną fasolę fava i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań śródziemnomorskich. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Farro Risotto ze szparagami i fasolką Fava przepis, Tagine fasoli Fava, fasoli szparagowej i karczochów serca, oraz Wiosenne Risotto warzywne ze szparagami, cukinią, fasolą Fava, groszkiem Snap i morelami.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem obetrzyj favas i wyrzuć kapsuły. Gotować favas przez 4 minuty, odcedzić, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Ostudzić przez 2 minuty, a następnie przekłuć favas i wycisnąć je ze skórek. Oddzielne 3/4 favas i puree w robocie kuchennym.
W oddzielnym dużym rondlu przynieś bulion na wolnym ogniu i utrzymuj go gorącym. Tymczasem w innym dużym rondlu na średnim ogniu roztopić 1,5 łyżki masła i dodać cebulę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować przez około 5 minut; nie brązowo cebuli.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Dodaj wino, zwiększ ciepło do medium i stale mieszaj. Gdy wino zostanie wchłonięte, dodaj trochę gorącego wywaru. Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodaj trochę więcej; powtarzaj ten proces, ciągle mieszając, aż ryż się ugotuje.
Do ugotowanego ryżu dodać przecierane favas, Pozostałe 1,5 łyżki masła, resztę favas i ser. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masło i ser stopią się, a puree jest równomiernie włączone. Doprawić solą.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.