Zielone Chile Chicken Enchiladas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać zielone Chile Chicken Enchiladas spróbować. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, ząbki czosnku, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chicken-And-Green Chile Enchiladas, Zielone Chile Chicken Enchiladas, oraz Zielone Chile Chicken Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać, łodygi i nasiona chiles, a następnie drobno posiekać (mielić Anaheims i poblanos, ponieważ są bardziej wytrzymałe). Rozgrzej piekarnik do 40
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z chiles, sól, i pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 minut do mieszania smaków.
Dodaj 1 1/4 szklanki bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 10 protokół.
Tymczasem przygotuj tortille: na małej patelni przynieś pozostałe 2 1/2 szklanki bulionu do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Pracując pojedynczo, bardzo krótko zanurz tortille w bulionie, aby ledwo zmiękczyć.
Przenieś każdą tortillę na dużą blachę do pieczenia(możesz potrzebować 2 lub 3 arkuszy). Nie nakładają się lub tortille będzie trzymać.
Podziel 1 1/4 szklanki sera równo między tortille i top każdą z rozdrobnionym kurczakiem, dzieląc równomiernie. Owiń tortillę wokół napełniania i transferu, szew w dół, do 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia.
Wlać sos chile nad enchiladas, pozostawiając cal lub tak gołe na obu końcach enchiladas, jeśli chcesz trochę crunch, i top z pozostałych 3/4 Puchar sera.
Piec, aż ser jest bulgotanie i rumiane, 15 do 20 protokół.
Podawać z kwaśną śmietaną.
* Znajdź mrożone płomień pieczony New Mexico green chiles, łagodny do pikantnego, za $6 za 5 lbs. na newmexicanconnection.com. jeśli używasz Anaheims i poblanos, dusić, aż czernieją na całym, 10 do 15 minut, obracając raz, i niech ostygną przed obieraniem.
Ten przepis jest najlepszy, gdy wykonane z New Mexico chiles, najlepiej północnych odmian, takich jak Chimayo. Anaheim chiles, które są odmianą Nowego Meksyku, są szeroko dostępne na całym Zachodzie i stanowią doskonały substytut północnych zielonych chilesroast je nad palnikiem kuchennym lub pod brojlerem, aby poczernić Skórki. (A jeśli jesteś wrażliwy na chiles, nosić rękawice podczas przenoszenia.) Konserwy zielone chiles tylko nie wyciąć go tutaj.
Zobacz "Finding New Mexico Chiles" (poniżej) dla źródeł wysyłkowych.
Finding New Mexico chiles
Native Seeds / Szukaj. Uprawiaj Północne chiles w Nowym Meksyku z nasion heirloom. www.nativeseeds.org lub 866/622-
Nowe Meksykańskie Połączenie. Nie mogliśmy znaleźć wiarygodnego źródła wysyłkowego dla pieczonych northern green chiles, ale znaleźliśmy dobre pieczone Sandia chiles tutaj. 56 dolarów za 5 funtów., w tym Wysyłka; www.newmexicanconnection.com lub 800/933-
Santa Fe Farmers Market. Najlepsze miejsce, aby znaleźć chiles Północnej Nowy Meksyk, zarówno świeże i suszone. Różne lokalizacje i godziny; kontakt www.santafefarmersmarket.com lub 505/983-
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Poema Cavan Extra Dry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Poema Cava Extra Dry]()
Poema Cava Extra Dry
Pokazuje ostre aromaty zielonych jabłek, kredy i wiosennych kwiatów oraz świeże, pikantne smaki owocowe w ustach ze śladem słodyczy, która jest dobrze zrównoważona przez kwasowość.Świetne aperitif, to wino pasuje również do przystawek i pikantnych tart.