Zieleń Garlicka
Garlicky greens to przystawka, która służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, gałkę masła, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron z zielenią czosnkową, Garlicky Collard Greens, oraz Polenta Z Zielenią Czosnkową-.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni i doprowadzić do wrzenia duży rondel osolonej wody. Delikatnie podsmażyć szalotkę i czosnek przez 5-8 minut, wrzucić bulion i groszek, następnie przez kilka minut bąbelkować, aż groszek się ugotuje.
W międzyczasie zagotować resztę warzyw, gotując najpierw brokuły i szparagi przez kilka minut, a następnie wrzucając mangetout na ostatnią min.
Dobrze odcedzić i przelać na patelnię z groszkiem. Doprawić, dodać masło i dobrze wymieszać.