Ziele mniszka lekarskiego z kopnięciem
Ziele mniszka lekarskiego z kopnięciem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Sprawdza się jako tania przystawka. Jeśli masz sól i mielony pieprz, płatki pieprzu, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Ciepłe Ziele Mniszka Lekarskiego, Gingered Dandelion Greens, oraz Zupa jagnięca z zielenią mniszka lekarskiego.
Instrukcje
Moczyć ziele mniszka lekarskiego w dużej misce zimnej wody z 1 łyżeczką soli przez 10 minut.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia z 1 łyżeczką soli. Gotować warzywa do miękkości, 3 do 4 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą do ostygnięcia.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i wymieszać cebulę i płatki czerwonej papryki, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół. Mieszaj czosnek, aż czosnek będzie pachnący, o 30 sekund więcej. Zwiększ ciepło do średnio wysokiego i dodaj zielenie mniszka lekarskiego. Nadal gotować i mieszać, aż płyn odparuje, 3 do 4 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Posypać zieleniną parmezanem do podania.