Zdrowsza Lazania
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj zdrowszego Lasagnanu. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ser mozzarella, bazylia, dodatkowa mielona wołowina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Food.com. z łyżką wynik 51%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zdrowsze Mięso Lasagne, Zdrowsze jeden garnek patelnia lasagne: 30 minut posiłek, oraz Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu).
Instrukcje
Makaron z lasagne gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedzić.Tymczasem brązowe mięso z pieczarkami, cebulą i czosnkiem.
Spuścić i wrócić do patelni lub garnka.
Dodaj pomidory, pasta pomidorowa, bazylia i majeranek do mieszanki mięsnej. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, często mieszając.Rozgrzej piekarnik do 37
Połącz substytut jajka (lub ubite jajka)twarożek, kwaśną śmietanę, 1/2 szklanki parmezanu, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Połowę makaronu umieść na dnie patelni do pieczenia 13x9.
Rozłóż połowę mieszanki twarogu na makaronie, następnie połowę mięsa, połowę cheddaru i połowę mozzarelli.Powtórz warstwy i wierzch z 1/4 szklanki parmezanu.
Piec 40-45 minut lub do bąbelków.
Odstawić na 10 minut przed cięciem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon