Zdrowe truskawki i ciasto śmietankowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, olej canolan, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. W średniej misce wymieszaj mąkę, sól i 1/4 szklanki oleju widelcem, aż mieszanina będzie konsystencją grubych okruchów.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała woda zostanie wchłonięta i ciasto skleja się.
Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć do 4-calowej rundy.
Umieść między arkuszami woskowanego papieru. Wałkiem do ciasta rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę.
Usuń górny arkusz woskowanego papieru. Ostrożnie przenieś ciasto okrągłe na 9-calowy szklany talerz ciasta; Usuń woskowany papier. Delikatnie wciśnij dolną i górną stronę płyty, uważając, aby nie rozciągnąć ciasta.
Złóż i zwiń krawędź pod, nawet z płytą; krawędź fletu. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Piec 15 do 18 minut lub do jasnego złotego koloru. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W dużej misce, beat twarogu z mikserem elektrycznym na wysokiej prędkości 30 do 60 sekund lub aż puszysty. Ubić w cukrze do wymieszania.
Dodaj jogurt, ekstrakt z wanilii i migdałów; pokonać na niskiej prędkości 30 do 60 sekund, aż dobrze wymieszane i gładkie. Złóż ubitą polewę tylko do wymieszania. Łyżkę do ostudzonej Skórki; rozprowadzić delikatnie do krawędzi. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub do schłodzenia.
Ciasto pokroić na 8 porcji. Każdą porcję polać truskawkami, spiczastymi końcami. W małej misce do mikrofali, mikrofalowe chipsy czekoladowe i 1/2 łyżeczki oleju na wysokiej 30 do 45 sekund lub do momentu, gdy chipsy można mieszać gładko.
Polać truskawkami czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce.