Zdrowe i pyszne: Salsa z awokado i kukurydzy

Zdrowe i pyszne: Salsa z awokado i kukurydzy
Zdrowe i pyszne: Salsan z awokado i kukurydzy jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sól koszerna i pieprz, do 2 papryki jalapeño, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowe I Pyszne: Salsa Surowa Tomatillo, Zdrowe I Pyszne: Salsa Jagodowa, oraz Zdrowe I Pyszne: Sałatka Z Kurczaka Z Awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Awokado umieścić na dnie nieaktywnej miski do mieszania i delikatnie wrzucić z 2 łyżkami soku z limonki. Łyżka pomidora na wierzchu awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Odetnij ziarna z kukurydzy. Najprostszym sposobem jest ułożenie kolby płasko na desce do krojenia i usunięcie ziaren za pomocą wzdłużnych pociągnięć noża szefa kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
3
Dodaj ziarna kukurydzy do miski do mieszania. Salsę można przygotować do tego etapu do 2 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Tuż przed podaniem, dodać jalapeño (s) i kolendry do miski i delikatnie wrzucić do wymieszania. Smak do przypraw, dodając więcej soku z limonki w razie potrzeby i doprawić solą i pieprzem do smaku; salsa powinna być mocno doprawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia25
Magazyn