Zdrowe i pyszne: Salsa z awokado i kukurydzy
Zdrowe i pyszne: Salsan z awokado i kukurydzy jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 120 kalorii. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, sól koszerna i pieprz, do 2 papryki jalapeño, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowe I Pyszne: Salsa Surowa Tomatillo, Zdrowe I Pyszne: Salsa Jagodowa, oraz Zdrowe I Pyszne: Sałatka Z Kurczaka Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Awokado umieścić na dnie nieaktywnej miski do mieszania i delikatnie wrzucić z 2 łyżkami soku z limonki. Łyżka pomidora na wierzchu awokado.
Odetnij ziarna z kukurydzy. Najprostszym sposobem jest ułożenie kolby płasko na desce do krojenia i usunięcie ziaren za pomocą wzdłużnych pociągnięć noża szefa kuchni.
Dodaj ziarna kukurydzy do miski do mieszania. Salsę można przygotować do tego etapu do 2 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce, pokryte.
Tuż przed podaniem, dodać jalapeño (s) i kolendry do miski i delikatnie wrzucić do wymieszania. Smak do przypraw, dodając więcej soku z limonki w razie potrzeby i doprawić solą i pieprzem do smaku; salsa powinna być mocno doprawiona.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.