Zdrowe Babeczki Z Dynią Żurawinową
Zdrowe babeczki z dynią żurawinową to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 736 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, dynię, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zdrowe Babeczki Żurawinowe, Zdrowe I Pyszne: Muffinki Pomarańczowo-Żurawinowe, oraz Zdrowe Muffinki Z Żurawiną I Pomarańczową Mąką Kukurydzianą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Linia 12 kubków na muffinki z wkładkami papierowymi.
Mleko i ocet wymieszać razem w małej misce.
W dużej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, owies, sodę oczyszczoną, imbir, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Dynię, brązowy cukier, biały cukier, olej roślinny i jajko ubić razem w osobnej misce; ubić w mieszaninie mlecznej, aż będzie gładka. Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny dyni, aż tylko połączone. Złożyć świeżą i suszoną żurawinę. Łyżka ciasta do przygotowanych kubków muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta, około 25 minut. Schłodzić muffinki na patelni przez 5 minut przed wyjęciem do stojaka na druty, aby całkowicie ostygnąć.