Zdekonstruowany wakacyjny indyk Teda Allena z sosem szałwiowym

Zdekonstruowany wakacyjny indyk Teda Allena z sosem szałwiowym
Jeśli masz około 2 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, zdekonstruowany świąteczny indyk Teda Allena z sosem szałwiowym może być świetnym, bezglutenowym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 821 kalorii, 130 g białka i 28 g tłuszczu każda. Za 6,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, udka z indyka, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Rozłożony świąteczny indyk z sosem szałwiowym, Makaron z serem Teda Allena i Pieczony indyk z parmezanem i szałwią w sosie szałwiowym.

Instrukcje

1
2 do 3 szklanek bulionu z kurczaka o niskiej zawartości sodu
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduBulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2
4 łyżki niesolonego masła
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
3
szklanka mąki uniwersalnej
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 PlasterkówNiesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 Plasterków
4
Sól koszerna i świeżo zmielony pieprz
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1
Opłucz części indyka i umieść je w podwójnych plastikowych torebkach o pojemności 21/2 galona z możliwością wielokrotnego zamykania (lub dużym garnku).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Półsłodka Czekolada Piekarnicza Do PieczeniaPółsłodka Czekolada Piekarnicza Do Pieczenia
1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)1/2 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki (około 1 Całości)
2
Dodać 1/4 szklanki soli, miód, czosnek, liście laurowe, tymianek, 2 gałązki szałwii, ziarna pieprzu, ziele angielskie i liście selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I PokruszonyChleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Każdy Pieprz, Pieprz Biały, Pieprz Cayenne, Mielony Kminek I Gałka MuszkatołowaKażdy Pieprz, Pieprz Biały, Pieprz Cayenne, Mielony Kminek I Gałka Muszkatołowa
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
Wędzona Papryka, Pół GarściWędzona Papryka, Pół Garści
2 Pieczywo Pełnoziarniste Lub Zwykły Chleb Lavash O Wymiarach 12 Na 9 Cali2 Pieczywo Pełnoziarniste Lub Zwykły Chleb Lavash O Wymiarach 12 Na 9 Cali
1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
3
Dodaj tyle zimnej wody, aby przykryła indyka (około 3 litrów). Wyciśnij powietrze, zamknij worki i umieść je w dużej misce lub innym pojemniku zabezpieczającym przed wyciekiem. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub przez noc. Pieczenie indyka: Umieścić ruszty w górnej i dolnej jednej trzeciej części piekarnika i rozgrzać do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 1/2 łyżeczki Spice Islands® Mielonego Cynamonu Sajgońskiego1 1/2 łyżeczki Spice Islands® Mielonego Cynamonu Sajgońskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwone M&M'SyCzerwone M&M'Sy
1 Kawałek Schłodzonego Ciasta Na Ciasto (połowa Opakowania 14-uncjowego)1 Kawałek Schłodzonego Ciasta Na Ciasto (połowa Opakowania 14-uncjowego)
4
Wyjmij części indyka z solanki i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szkocka Papryka BonnetSzkocka Papryka Bonnet
5
Ułożyć skórą do góry na stojakach ustawionych w 2 średnich brytfannach (pamiętaj o pozostawieniu odstępu pomiędzy częściami indyka, aby umożliwić cyrkulację powietrza).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
6
Do każdej patelni wlej 1 szklankę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Spice Islands® Mielonego Cynamonu Sajgońskiego1 1/2 łyżeczki Spice Islands® Mielonego Cynamonu Sajgońskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(połowa Opakowania 14-uncjowego)(połowa Opakowania 14-uncjowego)
7
Skropić części indyka roztopionym masłem i posypać listkami z pozostałych 2 gałązek szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
8
Umieść 1 patelnię na każdym ruszcie piekarnika i piecz, aż indyk zacznie się rumienić, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kawałek Schłodzonego Ciasta Na Ciasto (połowa Opakowania 14-uncjowego)1 Kawałek Schłodzonego Ciasta Na Ciasto (połowa Opakowania 14-uncjowego)
(połowa Opakowania 14-uncjowego)(połowa Opakowania 14-uncjowego)
9
Obniż temperaturę piekarnika do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kawałek Schłodzonego Ciasta Na Ciasto (połowa Opakowania 14-uncjowego)1 Kawałek Schłodzonego Ciasta Na Ciasto (połowa Opakowania 14-uncjowego)
10
Zmień położenie patelni i obracaj od przodu do tyłu. Kontynuuj pieczenie, aż termometr włożony w najgrubszą część piersi (omijając kości) pokaże 165 stopni, od 1 godziny do 1 godziny i 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11
Części indyka przełożyć na półmisek i namiot wyłożony folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Szklanek Pokrojonych W Plasterki świeżych Lub Mrożonych Brzoskwiń, Rozmrożonych5 Szklanek Pokrojonych W Plasterki świeżych Lub Mrożonych Brzoskwiń, Rozmrożonych
1
Wlać soki z patelni do szklanej miarki na 4 szklanki i odstawić, aż tłuszcz wypłynie na wierzch, 2 do 3 minut. Odcedź i zachowaj tłuszcz. Postaw 1 brytfannę na 2 palnikach, dodaj 2 szklanki bulionu z kurczaka i gotuj na średnim ogniu, zdrapując wszelkie przyrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
D Mieszanka RisottoD Mieszanka Risotto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
2
Dodaj gotujący się bulion do soków z patelni w miarce, a następnie dodaj dodatkowy bulion z kurczaka, jeśli to konieczne, w ilości równej 4 szklankom płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
(połowa Opakowania 14-uncjowego)(połowa Opakowania 14-uncjowego)
3
Rozpuść masło w średnim rondlu na średnio-małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Chili Poblano, Grillowane, Obrane, Pozbawione Nasion I Pokrojone W Drobną Kostkę2 Chili Poblano, Grillowane, Obrane, Pozbawione Nasion I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Wymieszaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż będzie gładka, około 2 minut. Stopniowo dodawaj bulion i soki zebrane z talerza. Zwiększ ogień do średniego i gotuj bez przykrycia, aż zgęstnieje, około 8 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Cubanelle, Posiekana Lub Pokrojona W Cienkie Plasterki1 Papryczka Cubanelle, Posiekana Lub Pokrojona W Cienkie Plasterki
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Niesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 PlasterkówNiesolone Masło, W Temperaturze Pokojowej, Pokroić Na 12 Do 16 Plasterków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
5
Pokrój kawałki indyka i udekoruj szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
6
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn