Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi
Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz cebulę, szpinak dla niemowląt, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 81%. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Tuna Tataki vel Seared Tuna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać marchewkę, pasternak i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać wodę i masło, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż warzywa będą miękkie, a płyn prawie odparuje, o 5 protokół. Wymieszać z mirinem, sosem sojowym i pieprzem Szechuańskim i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
W dużej patelni nonstick podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego, aż prawie do palenia. Przyprawić tuńczyka solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz, ale nadal różowy w środku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
6
Dodać czosnek i szpinak na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, tylko do zwiędnięcia. Kopać szpinak na talerzach. Cienko pokroić tuńczyka i ułożyć na szpinaku. Łyżkę warzyw korzeniowych i wszelkich soków na wierzchu, posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 I Pół Funta średniej Wielkości Ziemniaków O Białej Skórce, Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.