Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi

Zapiekany tuńczyk ze szpinakiem i warzywami korzeniowymi to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jeśli masz cebulę, szpinak dla niemowląt, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 81%. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z warzywami Niçoise i masłem czosnkowym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Tuna Tataki vel Seared Tuna dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać 1 łyżkę oleju.
Dodać marchewkę, pasternak i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Dodać wodę i masło, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż warzywa będą miękkie, a płyn prawie odparuje, o 5 protokół. Wymieszać z mirinem, sosem sojowym i pieprzem Szechuańskim i ogrzać.
W dużej patelni nonstick podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego, aż prawie do palenia. Przyprawić tuńczyka solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz, ale nadal różowy w środku, o 5 protokół.
Przełożyć na deskę do krojenia.
Dodać czosnek i szpinak na patelni, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, tylko do zwiędnięcia. Kopać szpinak na talerzach. Cienko pokroić tuńczyka i ułożyć na szpinaku. Łyżkę warzyw korzeniowych i wszelkich soków na wierzchu, posypać natką pietruszki i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.