Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanego tuńczyka z oliwkowo-tapenadą Vinaigrette i rukolą. Ten przepis służy 1. Na 54,37 zł / porcja, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 3675 kalorii, 328g białka, oraz 230 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, grube przekątnej bagietki, oliwa z oliwek plus dodatkowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Marynowany Tuńczyk z winegretem czarno-oliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać tapenadę, cebulę, bazylię, 5 łyżek oleju, ocet i skórkę z cytryny; doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj plastry bagietki i tuńczyka po obu stronach olejem.
Tuńczyka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać plastry bagietki; tosty na złoty kolor, 3 do 4 minut na stronie.
Dodaj tuńczyka na tej samej patelni; gotować do pożądanej doneness, 1 do 2 minut na stronie średnio rzadkie. Rukolę podzielić na 4 płytki.
Tuńczyka pokroić w plastry; ułożyć na szczycie rukoli. Łyżka tapenade vinaigrette nad tuńczykiem.
Umieścić 2 plastry bagietki obok siebie i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc