Marynowany Tuńczyk z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 181 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 297 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka soli i pieprzu, olej canolan, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk z awokado, Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado, oraz Zapiekany Tatar Z Tuńczyka Ahi Z Awokado.
Instrukcje
1
1 w misce, połączyć kolendry, jalapeno, imbir, czosnek, sok z limonki, sos sojowy, cukier, sól, olej sezamowy i oliwa z oliwek. Jeśli chcesz, możesz wyczyścić sos w blenderze lub robocie kuchennym. 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Szczypta Białego Sezamu
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Podgrzać dużą patelnię na dużym ogniu przez jedną minutę. Zalać patelnię olejem z pestek winogron lub rzepaku i pozostawić do nagrzania przez 30 do 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Kawałki tuńczyka posypać solą. Podsmaż tuńczyka na minutę z każdej strony. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Mandarynki, Każda
4
Przełóż podsmażonego tuńczyka do miski i zalej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Na talerze polać sosem, polać tuńczykiem i podawać z pokrojonym awokado i kawałkiem limonki.
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.