Zapiekany ryż z dynią maślaną
Jeśli masz mniej więcej 45 minut do spędzenia w kuchni, pieczony ryż z dyni może być spektakularny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz parmezan, pieprz, 4 łyżeczki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Zapiekany ryż z dynią maślaną, Pieczone Dyni, oraz Dwukrotnie Pieczona Dynia Maślana.
Instrukcje
Umieść squash na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 30 minut lub do miękkości; ostudzić. Squash obrać; przeciąć na pół wzdłuż. Wyrzucić nasiona i membrany; pokroić w 1/2-calową kostkę. Zwiększenie temperatury pieca do 40
Przynieś bulion, wodę i szałwię na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotuj).
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 6 protokół.
Dodać czosnek; podsmażyć 2 protokół.
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszać w squash, mieszanka bulionu, wino, posiekany tymianek, sól, i pieprz; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Umieść mieszaninę ryżu w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut. Delikatnie wymieszać.
Posypać serem; piec dodatkowe 5 minut lub aż ser się rozpuści.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi gałązkami tymianku.