Zapiekanka ziemniaczano-warzywna letnia

Zapiekanka z ziemniaków i letnich warzyw może być tylko przystawką, której szukasz. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, sól morska, fingerling ziemniaki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Warstwowa Zapiekanka Ziemniaczano-Warzywna Letnia, Letnia Zapiekanka Krabowo-warzywna, oraz Letnia Zapiekanka Z Warzywami I Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż i wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 8 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić papryki 5 minut. Obrać i pokroić w paski.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w głębokiej 10-calowej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki, podrzucając do płaszcza.
Ziemniaki rozprowadzić w jednej warstwie na patelni.
Posypać 1 łyżką bazylii, 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/3 czosnku. Ułóż cebulę, cukinię i squasha na przyprawach.
Posypać 1 łyżką bazylii, 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu i 1/3 czosnku. Top z pieczonej papryki, pozostałe 2 łyżki bazylii, Pozostałe 1/3 czosnku, i pomidory.
Skropić pozostałą 1 łyżkę oleju i wody na wierzchu; posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 25 minut lub aż warzywa będą miękkie. Odkryć; zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować 3 minuty lub aż ciecz prawie wyparuje.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.