Zapiekanka Ziemniaczano-Szpinakowa
Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz klasykę warzyw kremową zupę grzybową, szpinak, oryginalną smażoną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Ziemniaczano-Szpinakowa, Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa, oraz Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i ziołami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Podgrzać gorącą wodę, 1/2 szklanki zupy i margaryny do szybkiego zagotowania w 2-ćwiartkowym rondlu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1 woreczku ziemniaki i przyprawy i śmietanę tylko do zwilżenia.
Odstawić na około 1 minutę lub do wchłonięcia płynu. Ubić widelcem, aż będzie gładka.
Szpinak wymieszać, pozostałą zupę i połowę cebuli. Naprzemiennie łyżka ubijając łyżki mieszanka ziemniaków i mieszanka szpinaku do nieoczyszczonej zapiekanki 1 1/2-quart. Przeprowadź nóż stołowy przez szpinak i ziemniaki, aby lekko zawirować.
Piec odkryte 20 do 25 minut lub aż gorące i bąbelkowe. Wierzch z pozostałą cebulą.
Piec około 5 minut dłużej lub aż cebula będzie złoty kolor.