Zapiekanka Ziemniaczano-Pasternakowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczano-Pasternakowej. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Mieszanka pasternaku, masło, ser emmentaler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarka Ziemniaczana Z Pasternakiem, Tarka Z Selera, Pasternaku I Ziemniaków, oraz zapiekanka z pasternaku, ziemniaków i porów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Lekko posmarować naczynie do pieczenia 2-1 / 2-quart z masłem i odstawić.
Rozgrzać oliwę w małym rondlu na średnim ogniu, aż się połysk, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Dodać śmietanę i sól, doprawić pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej, wymieszać do połączenia i gotować, aż śmietana się ugotuje, ale nie zagotuje; zdjąć z ognia i odstawić.Obrać, przyciąć, i pokroić pasternak w poprzek na 1/8-cal-grube rundy.
Umieścić w dużej misce do mieszania. Obrać ziemniaki, pokroić w poprzek na 1/8-cala-grube rundy, i dodać do miski. Wrzucić ziemniaki i pasternak, aż równomiernie połączone i odstawić.Połowę mieszanki ziemniaczano-pasternakowej równomiernie warstwować w przygotowanym naczyniu. Polać połową masła i posypać połową sera. W naczyniu równomiernie nałożyć pozostałą połowę mieszanki ziemniaczano-pasternakowej i równomiernie polać ciepłą mieszankę śmietanową. Doprawić pozostałym masłem i posypać pozostałym serem.Przykryć naczynie folią i piec, aż ziemniaki i pasternak będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 35 do 40 minut.
Zdjąć folię i posypać bułkę tartą równomiernie na tarce, naciskając je lekko z tyłu szpatułki (to pomaga im wchłonąć część wilgoci i utrzymuje je z brązowienia zbyt szybko). Powrót zapiekankę do piekarnika odkryte i piec, aż góra jest złoty kolor, o 10 minut więcej.
Odstawić na co najmniej 5 minut przed podaniem.