Zapiekanka Ziemniaczana Z Wędzoną Kiełbasą
Zapiekanka ziemniaczana z wędzoną kiełbasą może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Za 1,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 657 kalorii, 23 g białka i 50 g tłuszczu każda. Mieszanka sera Monterey Jack, sera Cheddar, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Serowy placek z kalafiora i wędzonej kiełbasy, Pieczeń z wędzoną kiełbasą z indyka i ravioli oraz Hash ziemniaczano-wędzony.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę, mleko, 4 łyżki masła i sól.
Zdjąć z ognia; wymieszać z płatkami ziemniaczanymi.
Odstaw na 30 sekund lub do momentu wchłonięcia płynu. Ubijaj widelcem, aż będzie puszyste. Wymieszać z kwaśną śmietaną i serem Cheddar.
Połowę łyżki włożyć do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia. Na wierzchu ułóż kiełbasę i pozostałe ziemniaki.
Posypać serem Monterey Jack.
Rozpuść pozostałe masło i wymieszaj z bułką tartą; posypać po wierzchu.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto się rozgrzeje, a krawędzie staną się złotobrązowe.