Zapiekanka ziemniaczana z pizzą

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj zapiekankę ziemniaczaną z pizzą. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 455 kalorii , 23 g białka i 25 g tłuszczu . Za 1,64 dolara za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom bardzo spodobało się to danie śródziemnomorskie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Udaj się do sklepu i kup cebulę, pepperoni, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 31 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 69% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Łatwa zapiekanka z pizzą i serem , Złota pizza z ziemniakami i karmelizowaną cebulą i Domowa pizza na cienkim cieście + pesto + ziemniaki .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaż mieloną wołowinę i cebulę na dużej patelni na średnim ogniu, aż się równomiernie zrumienią.
Odcedź tłuszcz. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem w proszku.
Rozłóż pokrojone ziemniaki w warstwie na dnie formy do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Rozłóż mieloną wołowinę i cebulę na ziemniakach.
Połóż plasterki pepperoni na mielonej wołowinie. W rondlu na średnim ogniu wymieszaj zupę pomidorową, zupę z sera cheddar i mleko. Dopraw oregano, włoską przyprawą i brązowym cukrem.
Dobrze wymieszaj i gotuj, aż będzie ciepłe.
Zalać zawartością naczynia do pieczenia.
Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz przez 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Zdejmij folię aluminiową, posyp wierzch serem mozzarella i piecz przez kolejne 15 minut, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać.