Zapiekanka ziemniaczana
Zapiekanka z puree ziemniaczanym może być dokładnie tym przepisem bezglutenowym , którego szukałeś. Ta przystawka ma 295 kalorii , 7 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 67 centów za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 74 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup wodę, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 40% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pierogi z puree ziemniaczanym i groszkiem , Quesadillas z puree ze słodkich ziemniaków, jabłka i Cotija orazImitacja puree ziemniaczanego z chrupiącą cebulą i szalotkami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem jedną 2 1/2-kwartową formę do zapiekania.
Zmiksuj mleko, serek śmietankowy, sos cebulowy i jajka.
W rondlu na średnim ogniu wymieszaj wodę, margarynę i sól. Doprowadź do wrzenia i dodaj mieszankę ziemniaczaną instant; dobrze wymieszaj.
Dodaj mieszankę serka śmietankowego, dobrze wymieszaj i wlej do przygotowanego naczynia.
Posmaruj wierzch margaryną i piecz w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 30 do 45 minut.