Zapiekanka ze szparagami i grzybami
Zapiekanka ze szparagami i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz krakersy z solą, mielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać krakersy saltine można śledzić to danie główne z Lody Cukierkowe Caramel Crack jako deser. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Spróbuj Zapiekanka Z Grzybami Szparagowymi, Szparagowo-Grzybowa Primavera, oraz Quiche Z Grzybami I Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nasmarować 1 1/2-quart naczynia do pieczenia.
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Przykryć patelnię i doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj szparagi, przykryć, i pary, aż tylko miękkie, 5 do 8 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni; gotować i wymieszać grzyby i cebulę, aż grzyby wydali swój płyn, 5 do 8 protokół. Wymieszać ze szparagami, podrzucając warzywa tylko do gorąca.
Wymieszać okruchy krakersów z saltine, ostry ser Cheddar i czarny pieprz razem w misce; rozłożyć połowę mieszaniny na dno przygotowanego naczynia do pieczenia.
Łyżka mieszanki szparagów na mieszaninie okruchów.
Śmietanę z zupy grzybowej i mleka ubić razem w misce, aż będzie gładka i wlać mieszaninę zupy na mieszaninę szparagów.
Rozłóż pozostałą mieszankę okruchów z serem na zapiekance i posyp pekanami.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka będzie bulgotać, około 30 minut.