Zapiekanka z ziemniaków, selera i zielonej cebuli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać ziemniaki, seler, i zielona cebula Gratin spróbować. Ten przepis służy 8. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pietruszkę, ser jarlsberg, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś z zapiekanką selerową i zieloną fasolką, Zapiekanka z ziemniaków i selera, oraz Zapiekanka Z Ziemniaków I Selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki.
Ułóż 2 filiżanki plasterki ziemniaków w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Ułóż połowę plastrów selera na plastrach ziemniaków. Wierzch z 1/2 szklanki poru, 1/2 szklanki cebuli i 1/2 szklanki sera Jarlsberg.
Posypać 1/3 mieszanki majeranku. Powtórz procedurę z 2 szklankami plasterków ziemniaków; Pozostałe plastry selera, por, cebula i ser Jarlsberg; i jedna trzecia mieszanki majeranku.
Top z 2 szklanki plastry ziemniaków.
Na mieszaninę ziemniaczaną polać bulionem i sherry, posypać pozostałą mieszaniną majeranku. Przykryć i piec w 375 przez 1 godzinę lub do miękkości.
Połączyć bułkę tartą i pozostałe składniki; posypać mieszaniną ziemniaków.
Piec, odkryte, dodatkowe 20 minut lub do lekko rumiane.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.