Zapiekanka Z Zielonej Fasoli Redux
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać Green Bean Casserole Redux spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. Ta przystawka ma 186 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Jeśli masz liście tymianku, ząbki czosnku, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Podobne przepisy to { Redux} Zielona Herbata Ryż, Kale Casserole {aktualizacja Na Klasyczne Święto Dziękczynienia Green Bean Casserole}, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem-Redux.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać fasolkę szparagową i gotować do jasnozielonego i po prostu miękkie, o 6 protokół; spuścić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aż ostygnie. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodajemy grzyby, doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą brązowe na brzegach, około 4 minut.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę więcej.
Fasolkę szparagową, mieszaninę grzybów, sos beszamelowy i tymianek połączyć w dużej misce i dokładnie wymieszać. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Przenieść do naczynia do pieczenia 2-1 / 2-quart i odstawić.Pył pokrojone szalotki w mące i strząsnąć nadmiar. Odstawić.
Wlać olej roślinny do 10-calowej patelni (olej powinien mieć głębokość 1 cala).
Podgrzać na średnim ogniu do 177°, około 4 minut.Szalotki smażyć partiami, aż na brzegach będą jasno złociste, około 2 minut.
Wyjąć na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Górna zapiekanka ze smażoną szalotką i piec, aż szalotki będą złote i chrupiące, a zapiekanka będzie bąbelkowa i podgrzana, około 12 do 15 minut.