Zapiekanka Z Szyfonu Z Dyni
Spiced Pumpkin Chiffon Pie wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 256 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, żółtka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Przyprawione Ciasto Z Szyfonu, oraz Szyfonowe Ciasto Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń 2 arkusze plastiku z uniwersalnego lekkiego ciasta Piecrust. Dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń górne arkusze folii. Wchodzisz krawędzie pod; flet. Dno i boki ciasta przebić widelcem; zamrozić 10 minut. Dno ciasta wyłożyć kawałkiem folii; na folii ułożyć ciężarki do ciasta lub suszoną fasolę.
Piec w 400 przez 25 minut lub aż zbrązowieje.
Zdjąć ciężarki i folię. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
W średnim rondlu wymieszać dynię i 6 kolejnych składników (przez żółtka), mieszając trzepaczką. Wymieszać z mlekiem; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub do lekko grube, często mieszając.
Posyp żelatynę sokiem pomarańczowym w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej; odstawić na 1 minutę. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 15 sekund, mieszając, aż żelatyna rozpuszcza. Mieszaj mieszaninę żelatyny do mieszaniny dyni. Super.
W dużej misce umieścić 2 białka i śmietanę z kamienia nazębnego; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1 łyżkę cukru granulowanego, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów.
Pozostałe 1/4 szklanki cukru granulowanego i 3 łyżki wody wymieszać w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 25
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka jaj, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaj w mieszaninie dyni; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Wlać do ostudzonej Skórki. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do zestawu.
Śmietanę umieścić w średniej misce; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Rozprowadzić równomiernie na cieście; na wierzch polać czekoladą.