Zapiekanka z sosem Miso

Zapiekanka z sosem Miso
Zapiekanka z sosem Miso to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 277 kalorii, 20g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mirinu, drobnego cukru, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przegrzebek z musztardowym sosem Miso, Przegrzebki i ziemniaki Saute, oraz Grillowane Lizaki Miso-Cytrusowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyprawić przegrzebki solą, pieprzem i czosnkiem, a następnie lekko posypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Rozgrzać olej na małej patelni. Krótko smażyć obie strony przegrzebków, aż smażone na zewnątrz, ale nadal rzadko w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdejmij patelnię z ognia i usuń przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj białe wino, a następnie miso, mirin, sos sojowy, cukier i wodę na patelnię i wymieszaj. Powrót do ognia i jest do wrzenia, mieszając, a następnie usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
CukierCukier
WodaWoda
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszać z musztardą i śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
MusztardaMusztarda
6
Oderwij liście z rukoli i ułóż na dużym talerzu. Łodygi drobno posiekać i odstawić do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
7
Umieść przegrzebki na łóżku z liści rukoli, zalej gorącym sosem i udekoruj drobno posiekanymi łodygami rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
Ostry SosOstry Sos
PrzegrzebkiPrzegrzebki
8
Posypać parmezanem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
1
Superfine sugar to bardzo drobno granulowany cukier, który szybko się rozpuszcza. Jest stosowany w pieczeniu, napojach i sosach i jest dostępny w sekcjach piekarniczych supermarketów. Zamiast tego można użyć zwykłego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 70 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn