Zapiekanka z ryb i małży
Spiced Fish & mussel pie to pescatarian przepis z 6 porcjami. Na $4.1 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 637 kalorii. Mieszanka curry, bulion rybny, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. French country Fish & mussel gulasz, Przyprawiona ryba z kuskusem dla jednego, oraz Ryba Przyprawiona Z Grilla są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pasternak i ziemniaki gotować przez 15-20 minut do miękkości.
Odcedzić i dobrze rozgnieść z masłem 25g / 1oz i przyprawą. Przykryć i odstawić.
Wywar zagotować na dużej patelni. Włóż małże, przykryj i pozostaw do pary na około 3 minuty lub do otwarcia muszli.
Spuścić do durszlaka ustawionego nad dużą miską, aby zarezerwować czas.
Wyjąć i wyrzucić muszle i wszelkie nieotwarte małże. Przykryj ugotowane małże, aby nie wyschły.
Pozostałą masę roztopić i podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Zamieszać w proszku curry i zalać, i gotować przez około 1 min.
Wlać mleko kokosowe i 3-4 łyżki zarezerwowanego wywaru z małży i dobrze wymieszać, aż uzyskasz gładki SOS. Pozostawić na wolnym ogniu przez 5 minut, aż zgęstnieje.
Dodać dorsza do sosu, wrócić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 3-4 min, mieszając od czasu do czasu, ale starając się nie rozbić dorsza. Wmieszać małże, krewetki i kolendrę, doprawić, a następnie wrzucić do dużego naczynia żaroodpornego.
Na wierzch posmarować zacierem pasternakowym.
Aby służyć teraz rozgrzać grill i grill, aż zacieru jest złoty i chrupiący. Aby zjeść później ostudzić, przykryć, a następnie schłodzić przez kilka godzin. Aby służyć, rozgrzać piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz 6 i piec przez 35-40 minut, aż gorące przez całą drogę.
Polecane wino: Muscadet, Riesling, Wino Różane
Małże można łączyć z Muskadetem, Rieslingiem i winem różowym. Muscadet to klasyczne połączenie, ale wiele chrupiących, suchych białek zadziała. Jeśli małże są gotowane z pomidorami, wybierz różowe. Jeśli małże są po pikantnej stronie, spróbuj Riesling. Domaine de La Fruitiere Muscadet Gneiss de Bel Abord z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Domaine de La Fruitiere Muscadet Gneiss de Bel Abord]()
Domaine de La Fruitiere Muscadet Gneiss de Bel Abord
Podążając za trendem wśród najlepszych producentów Muscadet chłopaki w Fruitière są nie tylko co dwa wybitne cru Muscadets z Clisson i Château Thébaud, ale także zrobić jeden terroir (i jeden działkę) Muscadet z piaszczystego, zwietrzałego gnejsu. Ta strona wychodzi na wschód i jest na łagodnym zboczu graniczącym z rzeką Maine. Ten terroir wyraża się delikatnym kwiatowym aromatem i zwiniętą, słoną mineralnością.