Zapiekanka z puree ziemniaczanego, rutabagi i pasternaku z karmelizowaną cebulą
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Puree ziemniaczane, brukiew i pasternak zapiekanka z karmelizowaną cebulą może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka pasternaku, cebuli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka z puree ziemniaczanego, Rutabaganu i pasternaku z karmelizowaną cebulą, Wegańskie puree ziemniaczane & kalafior z pieczoną papryką & karmelizowaną cebulą, oraz Zapiekanka ziemniaczana z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć bulion z kurczaka, ziemniaki, rutabagas, pasternak, czosnek, liść laurowy, i tymianek w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło i przykryć częściowo. Dusić, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Warzywa
Brukiew
Liście Laurowe
Pasternak
Ziemniak
Czosnek
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Drenaż.
3
Przenieść warzywa do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać 1/2 szklanki masła lub margaryny . Użyj miksera elektrycznego, ubić mieszaninę, aż puree, ale nadal grube. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
5
Przełożyć puree warzywne na maślane naczynie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 x 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Roztopić pozostałe 1/4 szklanki masła lub margaryny w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać pokrojoną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
8
Saute aż do początku brązowy, o 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
9
Saute aż cebula są miękkie i złocisty brązowy, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cebula
10
Cebulę rozłożyć równomiernie na puree warzywnym. Zapiekankę można przygotować do 1 dnia wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cebula
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Piec, odkryte, przez 25 minut, lub do ogrzania przez i top zaczyna chrupać.