Zapiekanka Z Przegrzebków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj zapiekanki z przegrzebków. Ten przepis pescatarian służy 6 i kosztuje $4.38 za porcję. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 21g białka, oraz 30g tłuszczu. 3259 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pietruszki, prosciutto di parma, koszernej soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 44 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, który jest solidny. Taylor Bay Scallop Ceviche, Seviche z muszelką z Melonowymi perłami, oraz Ramps & Bay Scallop Quiche Ze Skórką Gruyère są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść 6 (6-calowych okrągłych) zapiekanek na blasze.
Aby zrobić polewę, umieść masło w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę łopatkową (możesz również użyć miksera ręcznego). Z mikserem na niskich obrotach dodaj czosnek, szalotkę, prosciutto, pietruszkę, sok z cytryny, Pernod, sól i pieprz i mieszaj do połączenia. Gdy mikser jest nadal niski, powoli dodawaj oliwę z oliwek, jakby robiła majonez, aż się połączy. Złóż panko gumową szpatułką i odstaw na bok.
Rozgrzej brojlery, jeśli są oddzielone od piekarnika.
Umieść 1 łyżkę wina na dnie każdego zapiekanego naczynia. Za pomocą małego ostrego noża usuń biały mięsień i błonę z boku każdego przegrzebka i wyrzuć. Osusz przegrzebki ręcznikami papierowymi i rozłóż je między 3 naczynia. Nałóż równomiernie masło czosnkowe na wierzch przegrzebków.
Piecz przez 10 do 12 minut, aż polewa będzie złocista i skwiercząca, a przegrzebki ledwo będą gotowe. Jeśli chcesz uzyskać wierzchnią skórkę, umieść naczynia pod brojlerem na 2 minuty, aż się zrumienią. Na koniec wyciśnij świeży sok z cytryny i posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj z chrupiącym francuskim chlebem.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc
Pinot Noir, Chardonnay i Chenin Blanc to świetny wybór dla przegrzebków. Chardonnay i chenin blanc świetnie pasują do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli Twoje przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzonego pinot noir. King Estate Domaine Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
![King Estate Domaine Pinot Noir]()
King Estate Domaine Pinot Noir