Zapiekanka z grzybami i Marsalą z polentą jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Mieszanka masła, pietruszka z płaskim liściem, czapki z grzybami portobello i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pomidorowa Zapiekanka wołowa z polentą, Pieczarkowy i pieczony pizzan z czerwonej papryki na bezglutenowej skórce polenta, oraz Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. przykryj suszone grzyby około 2 szklankami wody w małym garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aby je odtworzyć. W międzyczasie podgrzej EVOO w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Jukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Dodaj portobello i mieszane świeże grzyby i gotować, aż ciemnieje i miękkie, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
3
Dodać czosnek, rozmaryn, tymianek, marchew i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodaj Marsala i deglaze patelni, skrobanie się rumiane kawałki od dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj namoczone suszone grzyby i większość bulionu kuchennego, pozostawiając po sobie kilka ostatnich łyżek, ponieważ może tam osiąść ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Przelać gulasz do naczynia zapiekanki 10 do 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
8
Podgrzać mleko i 1 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
9
Ubić polentę i gotować, ubijając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
10
Wyjąć z ognia, gdy polenta jest nadal wylewana i wymieszać z masłem, parmezanem i solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
11
Polentę przelać na grzyby w naczyniu zapiekanki. Top z wędzonym serem i posypać natką pietruszki. Zapiekankę przykryć folią i piec 20 minut. Odkryć i piec, aż złoty i bąbelki na górze, 15 do 20 więcej minut. Uwaga kucharza: jeśli nie podajesz zapiekanki od razu, złóż ją, ale nie piecz. Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce.