Zapiekanka Z Nerkowca Z Tuńczykiem
Zapiekanka z nerkowca z tuńczykiem wymaga ok. 2 godziny od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 583 kalorie, 33g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, tuńczyk, prażone orzechy nerkowca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka Z Nerkowca Z Tuńczykiem, Zapiekanka Z Kurczaka I Nerkowca, oraz Zapiekanka Z Kurczaka Nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i seler i gotować, mieszając często, aż półprzezroczyste, o 4 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść warzywa do dużej miski.
Dodaj tuńczyka, zupa grzybowa, sok z cytryny, 1/4 szklanki wody, czarny pieprz, i 2/3 szklanki nerkowca.
Dobrze wymieszać. Delikatnie złożyć w 1 1/4 szklanki makaronu i fasoli.
Nałożyć lekką powłokę w sprayu do gotowania na naczyniu do pieczenia.
Dodaj zapiekankę i top z pozostałymi nerkowcami i makaronem.
Przykryć naczynie folią aluminiową i piec przez 30 minut.
Wyjąć folię i piec przez dodatkowe 30 minut. Należy uważać, aby upewnić się, że orzechy nerkowca i makaron nie palić.
Odstawić zapiekankę na co najmniej 20 minut przed podaniem.