Pastan i zapiekanka z jagnięciny (Pastitsio) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka mleka, gałązki tymianku, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Grecka Pastitsio, Grecka Zapiekanka Z Makaronem (Pastitsio), oraz Pyszne Greckie Pastitsio {Zapiekanka W Stylu} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cebulę ugotować na oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej, następnie wymieszać jagnięcinę i gotować, mieszając od czasu do czasu i rozbijając wszelkie grudki widelcem, aż mięso zacznie brązowieć, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Jagnięcina
Mięso
3
W międzyczasie odcedzić obie puszki pomidorów, zastrzegając sok i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sok
4
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, a następnie wymieszać pomidory z sokiem, tymiankiem, przyprawami i 1 1/2 łyżeczki soli. Dusić na małym ogniu, częściowo pokryte, aż jakiś płyn odparował, ale SOS jest nadal wilgotny, o 40 protokół. Odrzuć tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Przyprawy
Sok
SOS
Tymianek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Roztopić masło w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Ubić w mące, następnie gotować zasmażkę, ubijając często, aż do bladego złota, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
W międzyczasie podgrzej mleko w ciężkim średnim rondlu, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodać mleko do zasmażki w strumieniu, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka. Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Wyjąć z ognia i wymieszać gałkę muszkatołową, ser i 1 łyżkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Gałka Muszkatołowa
Sól
6
Lekko ubić żółtka w misce. Stopniowo ubijaj w 2 szklankach beszamelu, a następnie mieszaj żółtko do pozostałego beszamelu w rondlu. Przykryć okrągłym papierem woskowym z masłem (strona maślana w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Gotować ziti w garnku do makaronu z wrzącą osoloną wodą (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sól
Ziti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
2
Odcedzić makaron, następnie przelać do dużej miski i wymieszać w 1 szklance beszamelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ułóż jedną trzecią makaronu wzdłuż w 1 warstwie w dużej (17-przez 11-cala) patelni do pieczenia (około 2 cale głębokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
Dodać połowę sosu mięsnego (około 3 szklanki) do pieczenia na patelni, rozkładając równomiernie na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
SOS
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Uformuj kolejną warstwę makaronu i polej pozostałym sosem mięsnym, a następnie ułóż pozostały makaron na wierzchu.
Wymieszać razem bułkę tartą i ser i posypać równomiernie na wierzchu pastitsio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Ser
8
Piec, aż okruchy są złotobrązowe i sos jest bulgotanie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
* Sos mięsny można przygotować na 2 dni przed złożeniem pastitsio i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem w pastitsio. * Pastitsio można piec 1 dzień wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Podgrzać w piekarniku 177°, pod przykryciem, aż do ogrzania, o 45 protokół.