Zapiekanka Z Kurczaka Z Grzybami I Szałwią

Zapiekanka z kurczaka, grzybów i szałwii może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 423 kalorie, 33g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieczarek, parmezan, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Kurczaka Z Grzybami I Szałwią, Piersi z kurczaka w sosie z szałwii grzybowej, oraz Ravioli Z Kurczaka I Dzikich Grzybów Z Sosem Wiśniowo-Szałwiowym.
Instrukcje
Roztopić 1 Łyżkę. masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodaj połowę kurczaka, i gotować 3 protokół lub aż rumiane; włączyć i gotować 1 minutę.
Przenieść na talerz. (Kurczak nie zostanie całkowicie ugotowany.) Powtórz procedurę z 1 łyżką. masło i pozostały kurczak. Wytrzyj patelnię do czysta.
Roztopić 2 Łyżki. masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i smażyć 3 minuty lub do przezroczystego.
Dodać czosnek, i smażyć 30 sekund.
Dodać grzyby; gotować, często mieszając, 4 do 5 minut lub do miękkości. Wymieszać sherry i gotować, często mieszając, 1 minutę.
Roztopić pozostałą 1/4 szklanki masła w 3-qt. rondel na średnim ogniu.
Ubić w mące; gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo ubijać w bulionie. Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając i gotować, stale ubijając, 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Wyjąć z ognia, i dodać ryż (rezerwa smak pakiet do innego użytku), następne 5 składników, i mieszanka szalotka. Łyżka do lekko nasmarowanego 13-x 9-calowego naczynia do pieczenia lub jednorazowej patelni foliowej. Wierzch z kurczakiem.
Piec w temperaturze 375 przez 30-35 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego w najgrubszą porcję kurczaka 16
Wyjąć z piekarnika i odstawić 10 minut.