Zapiekanka Z Kurczaka W Skórce Ziemniaczanej
Zapiekanka z kurczaka w skorupce ziemniaczanej może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 35g białka, 10g tłuszczu i w sumie 374 kalorii. Za $2.15 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 2 fanów. Jest idealny do Jesień. Mieszanka czosnku w proszku, groszku i marchwi, tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Nadziewana Kremowa Zapiekanka Z Kurczaka, Kurczak W Skórce Ziemniaczanej, oraz Kurczak W Skórce Ziemniaczanej.
Instrukcje
W dużej misce wrzuć plastry ziemniaków z olejem, solą i pieprzem. Ułóż plastry na dole i bokach 11 cali. x 7-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do miękkości ziemniaków. Zmniejsz temperaturę do 350°.
W międzyczasie do nadzienia na dużej patelni na średnim ogniu gotuj kurczaka na oleju, aż przestanie być różowy.
Wyjmij z patelni. Na tej samej patelni podsmaż cebulę na maśle. Mieszaj mąkę, aż się zmiksuje; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejsz ogień; mieszaj sery, aż się rozpuści. Dodaj warzywa, przyprawy i kurczaka. Łyżka do skórki ziemniaczanej.
Połącz składniki polewy; posypać mieszanką kurczaka.
Piec bez przykrycia przez 40-45 minut lub do momentu, gdy szampan i polewa będą złotobrązowe.