Zapiekanka z kopru włoskiego i ziemniaków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z kopru włoskiego i ziemniaków. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 13g białka, oraz 21 g tłuszczu. Mieszanka pół na pół, masło, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczano-koprowa, Zapiekanka z ziemniaków i kopru włoskiego, oraz Koper Włoski-Ziemniaki Au Gratin.
Instrukcje
Masło rozpuścić w ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotka; smażyć 2 do 3 minut lub do miękkości.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Ubić w mące; gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo ubijać na pół i pół; gotować, ubijając stale, 3 do 4 minut lub aż zgęstnieje i bąbelkami.
Ubić ser do rozpuszczenia i wygładzenia. Wymieszać sól i kolejne 2 składniki.
Warstwa ziemniaków i kopru włoskiego plastry na przemian w lekko nasmarowane, brojlerów bezpieczne ceramiczne 2-qt. danie zapiekane.
Sos serowy rozprowadzić warstwami. Pokrywa z folią aluminiową.
Piec w 400 przez 50 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjąć z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika, aby pieczyć za pomocą stojaka na piekarnik 5 cali od ciepła. Odkryć danie, i broil 2 do 4 minut lub aż złoty kolor.
Dekorować, w razie potrzeby.