Zapiekanka Z Kopru Włoskiego
Zapiekanka z kopru włoskiego może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 516 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz parmezan, liście kopru włoskiego, bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Spróbuj Zapiekanka Z Kopru Włoskiego, Zapiekanka Z Kopru Włoskiego, oraz Zapiekanka z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować i pokroić koper włoski:
Odetnij liście i łodygi kopru włoskiego i zachowaj je na inne danie; są doskonałym dodatkiem do bulionów i bulionów.
Pokroić cebulki w ćwiartki, następnie 1-2 cale kawałki; wyrzucić rdzeni woody.
Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: nasmaruj garnek lub patelnię zapiekaną 1 łyżką oliwy z oliwek i rozgrzej piekarnik do 191°.
Gotuj koper włoski: gotuj koper włoski w średnim garnku ze słoną wodą przez 5-6 minut lub do momentu, gdy koper włoski stanie się miękki.
Dobrze odcedzić i wymieszać z łyżką oliwy z oliwek.
Wymieszać parmezan, tymianek i bułkę tartą, a następnie połowę tej mieszanki wymieszać z koprem włoskim.
Dodaj koper włoski do zapiekanki w równej warstwie.
Top z serem mozzarella, następnie resztę mieszanki parmezan-bułka.
Mżawka 1-2 łyżki oliwy z oliwek na wierzchu.
Piec: przykryć zapiekankę i piec w temperaturze 191° przez 20 minut. Następnie zdjąć pokrywę i piec, aż ser jest dobrze rumiane, o 15 więcej minut.
Odstawić gratin odpoczynku na 5 minut przed podaniem.
Udekoruj posiekanymi świeżymi liśćmi kopru włoskiego.