Zapiekanka Z Kapusty-Marchwi
Zapiekanka z kapusty i marchewki wymaga około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 106 kalorii, 4 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, wody, mąki i mleka. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Seksowna kapusta (+ Sajgonki z marchewką i kapustą z kolendrą), Seksowna kapusta (+ Sajgonki z kolendrą, marchewką i kapustą) i Seksowna kapusta (+ Sajgonki z kolendrą i limonką) Sajgonki marchewkowo-kapustne).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Kostki bulionowe rozpuścić w wodzie w dużym garnku na średnim ogniu. Gotuj kapustę i marchewkę w sezonowanej wodzie do miękkości, od 20 do 30 minut.
Odcedzić, zachowując 1/2 szklanki płynu z gotowania.
Przenieś kapustę i marchewkę do naczynia żaroodpornego o wymiarach 8 x 11 cali.
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Mieszaj mąkę z roztopionym masłem, aż będzie gorące, około 1 minuty.
Wlać zarezerwowany płyn do gotowania i mleko do mieszanki mąki; mieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj ser do mieszanki mlecznej; gotować i mieszać, aż ser się roztopi, a masa będzie gładka i gęsta.
Sosem serowym polej kapustę i marchewkę; wymieszać do pokrycia. Doprawić papryką.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący i musujący, od 20 do 30 minut.